Top

Ansjos – En populær fisk blandt fiskeolieproducenterne

ansjosen

Foto: Dagbladet.no

Ansjosen egner sig godt til udvinding af fiskeolie, hvorfor den blandt fiskeolieproducenterne er meget populær. Men hvad ved vi egentlig om denne lille fisk, og hvorfor egner den sig så godt til fiskeolie, når vi ved at cirka 43 procent af fiskeolien kommer fra ansjosen?

Ansjos, som på latinsk kaldes Engraulis encrasicolus, er en mindre plantonsspisende fisk. Ansjosen befinder sig typisk langs det østlige af atlanterhavkysten fra sydlige Norge til Angola og lever således kun i saltvand.

 Egner sig til fiskeolie

Når man spiser fiskeolie, er det vigtigt at olien er udvundet fra den rigtige fisk. Kvaliteten og typen af fisk er nemlig udslagsgivende for slutproduktet, og man bør derfor være opmærksom på, hvilken fisk produktet er baseret på. Man siger, at ansjoser i særdeleshed egner sig godt til fiskeolie fordi at fisken er lille, og befinder sig langt nede i fødekæden. Det gør blandt andet, at fisken ikke indeholder ligeså mange giftige tungmetaller i forhold til store fisk som makrel, tun, sværdfisk eller haj som modsat små fisk befinder sig højt i fødekæden.

No comments yet.

Skriv et svar

Classensgade 61 3. th. 2100 København Ø | tel: +45 21 72 95 12