Top

Fiskeolie til hunde

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor ligger det selvfølgelig også i din interesse som hundeejer, at sørge for hundens ve og vel. Det er selvfølgelig besværligt såvel som dyrt at give din hund fisk på daglig basis. Med fiskeolie slipper du for flere timers tilberedning af fisk, men kan i stedet komme lidt fiskeolie på fodret, uanset hvilken type foder du giver din hund.

Hvilken fiskeolie bør jeg vælge til min hund?

Der findes fiskeolier specielt udviklet til hunde. Fordelen ved fiskeolie beregnet til hunde er, at de ofte kommer med en sprayer. På den måde kan du spraye den foder din hund får med fiskeolie, og sikre at hunden også spiser de dyre dråber af fiskeolien. Desværre vil du hurtigt finde ud af, at kvaliteten af fiskeolie specielt beregnet til hunde generelt er ringe. Derudover er prisen på visse af disse fiskeolier høj set i forhold til kvaliteten. Derfor kan jeg ikke anbefale at du køber fiskeolie direkte beregnet til hunde.

I stedet synes jeg at du bør tage et kig på en billig fiskeolie. Netop fordi at denne fiskeolie er beregnet til mennesker, har EU stillet kvalitetskrav til fiskeolien der bliver produceret. Dette sikre, at din hund får fiskeolie af god kvalitet.

Islandsk fiskeolie med Omega 3 fra Lysi

Lysi er en god og billig fiskeolie, som absolut er alle pengene værd. Torsken (som er den fisk som er brugt til udvinding af dette produkt) er fanget på Island, hvilket sikrer din hund en flot pels. Hver pakke indeholder 240 ml fiskeolie. Husk også at der er gratis fragt hvis du køber for over 100 DKK. Husk derfor at købe 2 stk. af denne for at spare fragten.

button

 

 

 

 

Sundhedsmæssige fordele ved brug af fiskeolie

Mange mennesker spiser fiskeolie på daglig basis, netop fordi vi ved at fiskeolie er meget sundt – både for mennesker men så sandlig også for hunde.

Som bekendt har fiskeolie følgende fordele ved indtag hos mennesker:

  • Forebygger kræft. Specifikt prostata, kolon og brystkræft
  • Styrker knogler
  • Bedre hud. En af grundende til at mange mennesker med hudproblemer spiser fiskeolie.
  • Sundere kolesterol
  • Bedre syn

Om disse sundhedsmæssige fordele også gælder for hunde er ikke videnskabligt bevist; men meget tyder på det. Blandt andet er der mange hundeejere som hævder at fiskeolie hjælper på deres hunds gigtproblemer, hvilket også er tilfældet hos mennesker.

Derudover har fiskeolie også en synlig effekt på pelsen. Når din hund har spist fiskeolie i cirka en måned vil du se synlige resultater – blandt andet vil din hund skælle langt mindre, og pelsen vil også se flottere ud.

Ulemper ved fiskeolie

Kigger vi på bagsiden af medaljen, hvad angår fiskeolie til hunde, ville mange måske forvente stolpe op og stolpe ned, med diverse bivirkninger – men det er ikke tilfældet. Da jeg gav min labrador fiskeolie lagde jeg kun mærke til en ulempe – nemlig en værre ånde end hidtil. Det er selvfølgelig en smule irriterende, men dem som allerede har en hund med dårlig ånde, kan måske nikke genkendende til, at det blot er et irritations moment.

Daglig dosis fiskeolie til hunde?

Den anbefalede daglig dosis fiskeolie til hunde, afhænger meget af hundens vægt. Nedenfor kan du se et skema med anbefalede dosis afhængig af vægt.

Hundens vægt
Mængde
Eksempler på hunderacer
0 - 10 kg2 - 5 mlMops, Westie, Dansk/svensk
gårdhund
10 - 20 kg5-7 mlBeagle, Field spaniel
20 - 30 kg7 - 15 mlLabrador, Schæfer (tæver)
30 - derover kg15 - 30 mlSchæfer (hanhunde), Retriever typer,
Grand Danois

Classensgade 61 3. th. 2100 København Ø | tel: +45 21 72 95 12